The Magical Xmas Singers


Theater Kerstshow "The Magical Xmas Singers"Maria Plessers, Ilse Stroobant, Peter Vanacker en Tom Lathouwers zingen de mooiste en bekendste kersthits aller tijden zoals Santa Claus is coming to town, It's the most wonderful time of the year, Jingle Bell Rock, White Christmas, Let it snow, Rocking around the christmas tree, Holy Night en zoveel meer.

De zangers zingen zowel solo als vierstemmig en worden begeleid door alt zangeres/pianiste Ilse Stroobant.

Laat u niet enkel betoveren door hun prachtige stemmen, maar ook door hun schitterende glitter and glamour kerstkostuums.

Je kan 60min (zonder pauze) lang wegdromen bij deze héérlijke kerstshow dat speciaal voor de kleinere theaters/schouwburgen gecreërd werd.

De groep is beschikbaar in december 2014 en dat op maandag, donderdag, vrijdag en zondag, zowel voor matinéé- als avondvoorstellingen.Maria Plessers (sopraan)


Maria Plessers genoot een klassieke zangopleiding aan de Stedelijke muziekacademie van Beringen, de Kunsthumaniora van Brussel en het Conservatorium van Gent. Ze kreeg tevens zangles aan het L'Académie Internationale de Musique van Nice. In 2008 werd ze verkozen tot het nieuwe musicaltalent van Nederland dankzij haar overwinning in de MSNfame wedstrijd. De laatste jaren zong ze in verschillende professionele producties. In Musical Medley vertolkte ze een hoofdrol en met The Christmas Carol Singers en treedt ze jaarlijks op bij allerhande kerstevenementen in binnen- en buitenland. Maria vertolkte ‘de aardbeienverkoopster’ in de topmusical Oliver! van Musical van Vlaanderen en ze zong in het operakoor van de Zomeropera Manon Lescaut in Alden Biesen, beide geregisseerd door Franck Van Laecke. Binnenkort zal ze in een gastrol te zien zijn in de serie Connie & Clyde op VTM. Sinds 2012 is ze één van de 4 Ladies in de theatervoorstelling Ladies of the Fifties en vanaf volgend jaar gaat ze van start met Ladies of the Sixties.

Ilse Stroobant (alt / pianiste)


Ilse Stroobant studeerde in 2011 af voor piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Tijdens haar studies trad ze op met het vrouwenkoor Scala, als zangeres en als pianiste. Ze schreef eerder ook al eigen nummers en trad op met het tekst-muziek-collectief ‘Pelikaan’.  Momenteel is ze op het podium te zien als pianiste bij de theatervoorstelling ‘Pommeliere’ van Theater Pantalone. Ze schreef ook zelf muziek voor theater: ‘Het liefst van al zou ik toch een vogel willen zijn’ (voorstelling van Compagnie Brulschaap) en ‘ZMRVND 10:30 p.m.’ (voorstelling van Ktuna). Verder kan je deze muzikale duizendpoot zien als vaste pianiste/backing bij kleinkunstcollectief Truwant en Trosduif en zingt en speelt ze voor trouwers bij Madame musique.Peter Vanacker (tenor)

 

Peter Vanacker studeerde in 2008 af aan de musicalafdeling van het koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij zangles volgde bij onder andere Peter De Smet. Na zijn opleiding speelde Peter mee in "Suske en Wiske: de Circusbaron" en werd hij solist bij "Golden Musical Moments". Hierna mocht Peter de hoofdrol in "Koning van Katoren" vertolken en ging hij als crooner bij Zongora Events aan de slag. Peter was te zien in het ensemble en als understudy ‘Bill Sikes’ in de succesmusical "Oliver!" van Musical van Vlaanderen. Tijdens de kerstperiode van 2011 stond hij in "Scrooge" en zingt reeds enkele jaren de tenorpartij bij The Christmas Carol Singers. Naast zijn werk als musicalzanger en -acteur, is Peter tevens actief als zangdocent.

Tom Lathouwers (Bariton)


Tom Lathouwers studeerde in 2002 af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij speelde mee in talrijke musicals zoals Oliver! (Understudy Mr Sowerberry), Annie, Blauwbaard, De prinses op de erwt, Merrily we roll along, De jongen die het wist, De Bremer Stadsmuzikanten en Tom Teerlink tovenaarsleerling. Hij zong het voorbije seizoen in het operakoor van de Zomeropera Manon Lescaut in Alden Biesen. Tom speelde gastrollen in diverse tv-series waaronder Witse, Mega Mindy, Wittekerke, LouisLouise en Aspe en is tevens te herkennen in verschillende reclamespots. Hij volgde zanglessen bij David Verbeeck, deed regie-assistentie voor De vliegende Hollander bij de Tilburgse Fontys musicaltheateropleiding en improviseerde bij de Belgische Improvisatie Liga. Tom organiseert elk jaar musicalstages voor kinderen tijdens de schoolvakantie en sinds oktober 2011 toert Tom door Vlaanderen met de monoloog De Gekke Soldaat. Hij zingt tevens sinds enkele jaren tijdens de kerstperiode de bariton partij bij The Christmas Carol Singers.

Maria Plessers
Peter Vanacker
Tom Lathouwers

INFO & BOEKINGEN

MUSICLAND PRODUCTIONS vzw

Koning Leopold III-Laan 43

3970 Leopoldsburg

België